TILEA IOAN SORIN comemorare la 6 ani de la dispariție!

0

        ,,Durere, disperare și dor e tot ce mai simțim acum, la 6 ani de la surprinzătoarea plecare dintre noi a fiului nostru drag, Tilea Ioan Sorin. Cu speranța că a găsit o lume mai bună, ne rugăm în continuare pentru odihna sufletului său bun”, mama Mariana, fratele Cornel și sora Simona Maria. 


        S-a născut în 14 septembrie 1978, în Reghin, din părinții Mariana Roșca și Ioan Tilea, care, după nașterea copilului, s-au mutat la Copșa Mică. Însă datorită problemelor cu alcoolul cu care se confrunta tatăl băiatului și bătăilor pe care i le administra soției, femeia și-a luat copilul și a fugit acasă. Tatăl probabil datorită remușcărilor s-a spânzurat. În ciuda faptului că s-a născut sub o stea crudă, că viața l-a testat foarte dur și a avut o copilărie cu multe lipsuri, Sorin a absolvit Școala Profesională din Apalina, de instalator, apoi și-a satisfăcut stagiul militar ca pistolar la Curtea de Argeș. În 2006 a realizat un curs de calificare prin intermediul Ministerului Muncii și Familiei, în meseria de lucrător tâmplar la Râmnicu-Vâlcea, după care a muncit la mai multe tâmplării din zonă și crescătorii de animale. 

         Sorin Tilea s-a stins din viață în urma unui accident mortal în seara zilei de 29 martie 2011, în comuna Corbu din județul Harghita, la ora 20.45 când a fost lovit violent de un autoturism, condus de un cetățean ceh. În urma impactului Sorin a fost proiectat pe parbrizul mașinii și aruncat aproape 30 de metri. Medicul legist a constatat în urma autopsiei că în urma impactului violent reghineanului i-a explodat inima care i s-a desfăcut ca o floare fără să mai aibă vreo șansă de supraviețuire. Familia a primit 1.200 de lei de la șofer, imediat după accident, pentru a-și putea înmormânta fiul, iar apoi a părăsit țara și nu l-au mai văzut niciodată.
       Sorin era îngrijitorul animalelor primăriei Corbu. Autopsia s-a realizat la Spitalul din Tulgheș și procesul s-a judecat la Tribunalul din Harghita. Mama băiatului decedat spune că procesul s-a încheiat în urmă cu un an, fără ca familia să fie chemată vreodată la proces, iar până la urmă avocatul care i-a apărat în instanță a ajuns cercetat penal de către DNA pentru ,,asistență și reprezentare neloială” și ,,exercitarea fără drept a profesiei de avocat”.
        Tânărul de 32 de ani a fost înmormântat în 3 aprilie 2011, în cimitirul ortodox ,,Cuviosul Lazăr” din Reghin. Durerea mamei e imposibil de descris în cuvinte și suferința nu îi va fi decontată de nici un for legislativ din România. Mariana Tilea merge aproape zilnic la cimitir, la mormântul lui Sorin, iar dacă nu este la cimitir, este la o biserică să aprindă o lumânare sau să pună un pomelnic pentru sufletul fiului său să își găsească liniștea. ,,Nu cu mult timp înainte de a muri, m-a sunat la telefon și mi-a spus așa : Mămică știu că nu te-am ascultat întotdeauna și te-am supărat foarte mult în viață, dar mă ierți?. Apoi mi-a spus că va veni acasă la Reghin înainte de Paște să îmi aducă niște brânză și smântână din lapte de bivoliță și la nepoatele lui dulciuri. Dar ce e foarte interesant este că m-a întrebat de două ori dacă l-am iertat pentru tot ce mi-a greșit în viață și l-am asigurat că este fiul meu și tot ce mi-a greșit cu știință sau cu neștiință am iertat. Sorin a fost un băiat deosebit și visez că într-o bună zi cineva îi va face dreptate și aici pe pământ, pentru că acolo în ceruri sunt convinsă că Dumnezeu l-a așezat în rândul ,,celor drepți”, a declarat pentru site-ul ,,viselenuautermenlimita.ro”, Mariana Roșca Tilea, mama băiatului.


Conținutul website-ului www.viselenuautermenlimita.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către ROBERT MATEI sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea materialelor noastre, vă rugăm să contactați administratorul site-ului pe adresa de e-mail: roberto_zizi@yahoo.com.


 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *