Vă recomand cartea ,,Cum să nu mori”!

0

Zilele trecute am cumpărat dintr-o librărie din Reghin cartea „CUM SĂ NU MORI” (Descoperă alimentele dovedite științific că previn și inversează boala) scrisă de Dr. Micheal Greger cu colaborarea lui Gene Stone. O carte uluitoare tradusă de Cristian Hanu și publicată de Editura „Adevăr Divin” după ce ediția originală a fost publicată în 2015 de Flatiron Books. 

Vorbim de un studiu scris de medicul care a creat site-ul de mare popularitate NutritionFacts.org, cartea „Cum să nu mori” aduce dovezi științifice fundamentale referitoare la singura dietă care poate preveni și inversa marea majoritate a cauzelor mortalității generate de boli.

Adevărul trist este că cei mai mulți dintre doctori pot trata bolile acute, dar nu și pe cele cronice (pe care nu știu nici măcar cum să le prevină). Cele 15 cauze primare ale mortalității premature – boli precum cea cardiovasculară, cancerul, diabetul, Parkinson, hipertensiunea și altele – răpesc anual viața a 1,6 milioane de americani. Acest lucru nu este însă obligatoriu. Urmând sfaturile doctorului Greger, susținute de dovezi științifice solide, tu poți învăța ce alimente trebuie să consumi și ce schimbări ale stilului de viață trebuie să introduci în viața ta pentru a preveni și pentru a combate aceste boli, prelungindu-ți astfel viața.

Ai o istorie de cancer la prostată în familie? Renunță la paharul de lapte și adaugă niște semințe de în la dieta ta, cât mai des. Suferi de hipertensiune? Ceaiul de hibiscus scade tensiunea mai bine decât unul din principalele medicamente pentru hipertensiune, și asta fără efecte secundare. Ai ficatul bolnav? Cafeaua te poate ajuta să reduci inflamarea acestui organ. Suferi de cancer la sân? Consumul boabelor de soia este asociat cu o prelungire a vieții în astfel de cazuri. Ești îngrijorat din cauza bolii cardiovasculare (cauza numărul unu a mortalității  Statele Unite)? Treci la o dietă bazată pe alimente integrale de origine vegetală. Există nenumărate dovezi care atestă că această dietă nu numai că previne boala, dar o poate chiar opri și inversa.

Pe lângă alimentele recomandate pentru tratarea principalelor 15 cauze ale mortalității, cartea Cum să nu mori include Lista Celor 12 Alimente Recomandate Zilnic de Dr. Greger, în care vei găsi alimentele și activitățile pe care merită să le integrezi în rutina ta zilnică. Pline de sfaturi ușor de pus în practică și de indicații nutriționale adeseori surprinzătoare, aceste „ordine ale medicului” sunt exact lucrul de care ai nevoie pentru a duce o viață mai lungă și mai sănătoasă.

Dr. Michael Greger este un medic, autor și conferențiar recunoscut la nivel internațional pe tema nutriției, siguranței alimentare și problemelor de sănătate publică. Operează site-ul extrem de popular NutritionFacts.org, un serviciu public nonprofit și bazat pe dovezi științifice care furnizează zilnic clipuri video și articole ce conțin informații de ultimă oră referitoare la cercetările din domeniul nutriției. Dr. Greger este directorul Societății pentru Sănătate Publică și pentru Agricultura Creșterii Animalelor din cadrul Societății Umane, din Statele Unite. 

 

 

 

 

 

 

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *