ZIUA LIMBII ROMÂNE CELEBRATĂ PE 31 AUGUST

0
Ziua Limbii Române este celebrată în fiecare an pe data de 31 august. Această zi este marcată de către autoritățile și instituțiile publice prin organizarea unor programe și manifestări cultural-educative.
Propunerea legislativă a fost inițiată la propunerea lui Viorel Badea, senator PNL, în anul 2011. Aceasta a fost semnată de către 166 de parlamentari, aparținând tuturor partidelor parlamentare din țara noastră.
„Importanța limbii române nu trebuie marginalizată de tendințele actuale către globalizare, deoarece limba română reprezintă fundamentul identității naționale, un punct deosebit de important pentru consolidarea unei societăți puternice și unite”, a explicat Viorel Badea în expunerea de motive.
Propunerea legislativă a fost legiferată ca zi festivă a României prin Legea nr. 53/2011, adoptată de Parlamentul României cu 312 voturi pentru, cinci abțineri și două voturi împreună.
Conform legii, Ziua Limbii Române poate fi marcată de către autorități, instituțiile publice, inclusiv de reprezentanțe diplomatice și institutele culturale a României, precum și de alte instituții românești din străinătate, prin organizarea unor diferite programe și manifestări cultural-educative.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *