ALTEȚA DIMITRIE STURDZA OASPETE LA CONCURSUL DE TIR ȘI VÂNĂTOARE TACTICA ȘOIMILOR!

0

          Clubul Sportiv de Tir și Vânătoare ,,FAN ARM” din Reghin” a organizat în data de 29 aprilie concursul ,,Tactica Șoimilor” la care au luat parte trăgători de elită din țară amatori de senzații tari și începători care au tras pentru prima oară cu o armă în viața lor. Competiția a avut loc în poligonul privat al omului de afaceri Florin Lucian Pârvulescu din comuna Gurghiu, sat Orșova de Pădure, apreciat de Federația Română de Tir Sportiv, ca cel mai frumos poligon din țară.
      Printre musafirii evenimentului s-au numărat Alteța Dimitrie Sturdza și omul de afaceri elvețian Albert Keller gastronomul care a gătit pentru președintele american Richiard Nixon, pentru actrița italiană Sophia Loren și o mulțime de alte celebrități din show business și industria cinematografiei.


                                        Radu Olteanu și Carmen Pașcan învingători la puncte


DSCF3496      Startul concursului a fost dat la ora 9 și concurenții au tras cu pistoale 9 x 19, 10 cartușe la ținte de 5 și 10 metri la kalașnikov au tras 5 focuri la 50 de metri și la carabină 308 mm, 3 focuri la 100 de metri.Concurenții s-au străduit să realizeze în concurs un ritm de tragere cât mai bun și să dea dovadă de fineţe, viteză, precizie şi corectitudine în executarea etapelor de tragere. După calcularea punctajului organizatorii au desemnat și învingătorii.

       Cupa la tir și vânătoare ,,Tactica Șoimilor” a fost câștigată de Radu Olteanu cu 100 de puncte, locul II a fost ocupat de Doru Șandor cu 91 de puncte și locul III de Mircea Marinel Vancea cu 90 de puncte.
        Locul I la secțiunea doamne și domnișoare a fost adjudecat de Carmen Pașcan cu 87 de puncte, locul II de Roxana Rotaru cu 83 de puncte și Andreea Ivănuș Bușe s-a clasat pe locul III pe podium cu un total de 77 de puncte.
     ,,Am avut azi în poligon un concurs pentru inițierea viitorilor trăgători, a fost un concurs reușit cu rezultate foarte strânse ceea ce dovedește că am avut participanți foarte pregătiți. Mulțumim Alteței Dimitrie Sturza că ne-a făcut onoarea de a fii musafirul nostru și bineînțeles domnului Albert Keller cel mai bun gastronom și cel mai bun trăgător” a declarat organizatorul Florin Pârvulescu.

FINALISTI FAN ARM
                                   Finaliștii concursului TACTICA ȘOIMILOR ediția 2017

 


Alteța Dimitrie Sturdza și „masterchef-ul” Albert Keller își dau mâna la ediția a IV-concursului ,,Cel mai bun vânător” de la Orșova


       

DSCF3492
Prințul Dimitrie Sturdza la o șuetă cu Bogdan Badea, Florin Pârvulescu și Albert Keller

La orele 11.00 a ajuns la eveniment și Alteța Dimitrie Sturdza, galantul businessman, filantrop și fost tenisman de performanță, însoțit de gastronomul internațional Albert Keller. Cei doi oameni de afaceri au sosit la poligonul din Orșova îmbrăcați sport în calitate de musafiri pentru a pune la punct o serie de detalii cu Florin Pârvulescu proprietarul poligonului împreună cu care vor organiza în această vară a IV-a ediție a concursului ,,Cel mai bun vânător”. O competiție etalon sponsorizată de omul de afaceri Dimitrie Sturdza cu premii nemaiîntâlnite în competițiile de gen din țară. În timp ce Albert Kelller considerat mulți ani gastronomul nr.1 în Elveția pe vremea când era masterchef la Dolder Grand Hotel de 5 stele va sponsoriza și va prepara cele mai trendy rețete culinare și specialități vânătorești pentru participanți.   

        ,,E foarte important ca fiecare posesor de armă să știe să o folosească pentru că o unealtă care servește în lupta împotriva inamicului într-un război, la vânat, sau în unele probe sportive dacă nu ști să o mânuiești poate fi foarte periculoasă. Aici în poligonul de la Orșova se învață tehnicile de a trage la țintă, la talere, măsurile de siguranță referitoare la arme și la aliniamentul de tragere și nu în ultimul rând concurenții își testează în cel mai correct mod aptitudinile iar Florin Pârvulescu este un maestru în domeniul ăsta,, a declarat Alteta Dimitrie Sturdza pentru site-ul viselenuautermenlimita.ro.


DSCF3475
Alteța Dimitrie Sturdza s-a fotografiat cu câștigătoarea locului I Carmen Pașcan

      Dimitrie Sturdza promovează de 17 ani vânatul curat pe Valea Gurghiului și prin conacul său de vânătoare de la Fâncel a reușit să aducă aici o serie de personalități de renume mondial să cunoască bogățiile României, peisajele județului Mureș și să vâneze la Lăpușna pe așa zisa ,,Vale a Regilor,,. ,,Am adus aici oameni foarte importanți începând de la prințul Habsburg, vărul reginei Marii Britanii, prințul Michael de Kent, la prințul Philip de Liechtenstein și Jean Marele Duce al Luxembourgului până la domnul Swarovski, patronul firmei Wolkswagen și chiar unul din consilierii prezidențiali al președintelui Rusiei, Vladimir Putin, cu care am vânat aici și împreună avem niște amintiri extraordinare. Au fost foarte multe personalități marcante de pe planeta aceasta care au vânat aici, pe Valea Gurghiului și vor să se reîntoarcă iar promovarea acestui concurs sperăm să fie provocarea perfectă pentru turiștii din orice țară pasionați de tir sportiv și vânătoare” a încheiat Alteța Dimitrie Sturdza.
          Înscrierile pentru concursul ,,Cel mai bun vânător ” vor începe în luna august a acestui an. Organizatorii speră ca de la an la an cluburile de tir sportiv și vânătoare să câștige cât mai mulți adepți și ,,Cel mai bun vânător” să devină cea mai populară competiție în acest miez de țară de pe Valea Gurghiului.

 


A consemnat Robert Matei

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *