ANIVERSĂRILE NUNŢII, PE ANI. CE SĂRBĂTORESC CUPLURILE ÎN FIECARE AN ?

0

Toți am auzit de nunta de aur, de nunta de argint, dar câți dintre noi am auzit de nunta de Os sau de Diamant de 10 Carate ? Cu toate că cele două sunt cele mai importante, există multe altele de care mulți nu au auzit, cum ar fi nunta de bumbac, de porțelan, de faianţă, de coral și așa mai departe. Dacă vrei să afli despre ce sărbătoresc cuplurile în fiecare an de la nuntă, citește în continuare. Denumirile tradiţionale pentru fiecare aniversare a căsătoriei abundă în formulări, unele pline de inspiraţie altele mai puţin… Dumneavoastră ce căsătorie urmează să aniversaţi ?

NUNTA DE BUMBAC – Primul an de la nuntă

NUNTA DE PIELE – Aniversarea a 2 ani de căsătorie

NUNTA DE PIELE – Aniversarea a 3 ani de căsătorie

NUNTA DE CEARĂ – Sărbătorirea a 4 ani de la nuntă

NUNTA DE LEMN – După 5 ani de nuntă

NUNTA DE CUPRU – 6 ani de căsnicie

NUNTA DE LÂNĂ – Sărbătorită la 7 ani de căsătorie

NUNTA DE MAC – După 8 ani de la nuntă

NUNTA DE FAIANŢĂ – La 9 ani de căsătorie

NUNTA DE FIER – Aniversarea a 10 ani de căsătorie

NUNTA DE CORAL – Sărbătorirea a 11 ani de la nuntă

NUNTA DE MĂTASE – După 12 ani de căsătorie

NUNTA DE MĂRGĂRITAR  – Aniversarea a 13 ani de căsătorie

NUNTA DE PLUMB – Aniversată după 14 ani de căsătorie

NUNTA DE CRISTAL – După 15 ani de căsătorie

După atât timp de la nuntă, deja putem vorbi de o căsnicie strălucitoare. Cristalul simbolizează atât frumosul cât și prețiosul, fiind perfect pentru a reprezenta 15 ani de căsătorie. Cu toate astea, este un material fragil, semnificând faptul că oricât de prețios este, încă este nevoie de grijă și iubire pentru a aniversa împreună și alte nunți.

NUNTA DE SAFIR – 16 ani de la nuntă

NUNTA DE TRANDAFIR – După 17 ani de căsnicie

NUNTA DE TURCOAZ – Aniversarea a 18 ani de căsătorie

NUNTA DE CRETON – Se aniversează la 19 ani după nuntă

NUNTA DE PORŢELAN – După 20 de ani de nuntă

Porțelanul simbolizează frumusețea, fragilitatea care însă trebuie îngrijit pentru a străluci. Acest simbol arată că o căsnicie care a ajuns în acest punct a fost „hrănită” cu iubire și că partenerii acum relația dintre ei este frumoasă și strălucitoare, fiind un exemplu pentru proaspeții căsătoriți, la care mulți tineri aspiră să ajungă.

Cadouri pentru nunta – Cele mai bune cadouri pentru această nuntă sunt obiectele din porțelan. Puteți reînnoi vesela din casă cu un set nou de farfurii sau puteți să vă invitați partenera la un restaurant, pentru o masă romantică în doi.

NUNTA DE OPAL – Se aniversează la 21 ani după nuntă

NUNTA DE BRONZ – După 22 de ani de nuntă

NUNTA DE BERILIU – Se aniversează la 23 ani după nuntă

NUNTA DE SATIN – Se sărbătoreşte la 24 de ani de nuntă

NUNTA DE ARGINT – Sărbătorită la 25 de ani de la căsătorie

Această aniversare se numește Nunta de Argint deoarece, de-a lungul istoriei, soții dăruiau soțiilor o coroană de argint. Este una din cele mai cunoscute aniversări, pe care majoritatea cuplurilor le aniversează, chiar și cele care nu au auzit de restul aniversărilor. Prima dată aceasta s-a sărbătorit în 1624, în Anglia. Obiceiul a fost preluat de Germania care l-a răspândit în întreaga lume sub numele de „Petrecere de argint”, după care s-a ajuns la denumirea de ”Nuntă de argint”. Puține cupluri ajung până la această bornă matrimonială, așadar este prilejul pentru o aniversare pe cinste.

Cadouri potrivite la nunta de argint: Pentru „Nunta de argint”, cele mai potrivite cadouri sunt bijuteriile frumoase din argint. Multe cupluri la această aniversare își reînnoiesc jurămintele și unele chiar își oferă sau alte inele de argint. Având în vedere că vorbim de o aniversare recunoscută la nivel mondial, și participanții la petrecere trebuie să ofere cadouri. În general, o pereche de cercei din argint pentru soție sau orice alte bijuterii, atât timp cât au legătură cu materialul vedetă de la această aniversare sunt considerate potrivite.

NUNTA DE PERLE  – Sărbătorită la 30 de ani de la căsătorie

Nunta de Perle și-a primit numele din mitologia Indiană, în care perlele sunt precum niște picături din Rai, care au căzut în mare. Acestea sunt simbolul longevității, al eleganței și al frumuseții. De-a lungul istoriei, perlele au fost purtate de nobilime, semnificând totodată bogăția, ceea ce arată că această aniversare este cu adevărat valoroasă.

Cele mai potrivite cadouri pentru nunta de perle – La această aniversare se pot oferi diferite bijuterii frumoase cu perle. Există nenumărate modele din care poți alege, de la lănţişoare diverse până la bijuterii mai accesibile la preț. Important este să includă celebrele pietre semipreţioase numite perle.

NUNTA DE RUBIN   – Sărbătorită la 35 de ani de la căsătorie

Rubinul este a doua cea mai prețioasă piatră după diamant, adesea considerată „piatra nemuritoare”. După 40 de ani de căsătorie, căsnicia este la fel de valoroasă precum un rubin. Precum diamantul, și rubinul devine mai frumos după șlefuire, ceea ce semnifică faptul că relația voastră „s-a șlefuit” frumos de-a lungul timpului.

Ce cadouri poți oferi la nunta de rubin – Dat fiind faptul că rubinul este a doua cea mai prețioasă piatră după diamant, așadar poate fi greu să oferi o bijuterie ce conține acest material partenerului. Se poate oferi în schimb un colier elegant cu o piatră prețioasă ce imită rubinul.

NUNTA DE ARGINT AURIT – Sărbătorită la 45 de ani de la nuntă

NUNTA DE AUR – Sărbătorită la 50 de ani de la nuntă

Nunta de aur este cea mai cunoscută și foarte puține cupluri ajung să o sărbătorească. Aurul este simbolul bogăției, al înțelepciunii și al longevității. Dacă ați petrecut jumătate de secol împreună, înseamnă că ați trecut peste foarte multe obstacole. Ați plâns și v-ați bucurat și meritați o sărbătoare pe cinste. În Epoca Medievală în Germania, soții obișnuiau să ofere coroane de aur soțiilor când ajungeau la această vârstă.

Cadouri potrivite la nunta de aur – La această vârstă, cuplurile uneori obișnuiesc să își reînnoiască jurămintele și să ofere cadouri din aur. Dacă însă acestea sunt peste buget, se pot oferi bijuterii cum ar fi un inel frumos suflat cu aur.

NUNTA DE SMARALD – După 55 de ani de căsnicie

Smaraldul este piatra ce semnifică dragostea infinită. Foarte puține cupluri ajung să sărbătorească 55 de ani împreună iar cei ce ajung cu siguranță sunt cei mai fideli parteneri. Există de asemenea o legendă care spune că smaraldul își schimbă culoare dacă partenerul este necredincios, ceea ce semnifică faptul că dacă unul din parteneri a fost infidel, până la această aniversare totul se află.

Cadouri potrivite la nunta de smarald – Bijuteriile din smarald sunt cele mai recomandate dar pot fi foarte scumpe. Se pot oferi alte bijuterii ce imită acest material sau orice bijuterie care pur și simplu simbolizează devotamentul tău față de partener, deoarece semnificația smaraldului este însăși loialitatea partenerilor.

NUNTA DE AMETIST – După 60 de ani de căsnicie

Ametistul este o piatră ce simbolizează trăinicia, pacea interioară și loialitatea partenerilor. Este un material foarte prețios, ce semnifică de asemenea valoarea unei acestei căsnicii.

Cadou la nunta de ametist – O bijuterie cu o piatră de ametist este cel mai potrivit cadou. Dacă este peste buget, orice cadou ce imită culoarea ametistului este potrivit.

NUNTA DE PLATINĂ – Sărbătorită la 70 de ani de căsătorie

Platina este cel mai rar și prețios material din lume. Este simbolul acestei nunți deoarece, precum platina, o aniversare de 70 de ani de la nuntă este foarte rară și prețioasă. Platina este un metal ce simbolizează de asemenea echilibrul, semnificând astfel că doar o căsnicie echilibrată poate ajunge la această aniversare.

NUNTA DE STEJAR  – Sărbătorită la 80 de ani de căsătorie

Stejarul este un arbore care ajunge foarte bătrân, simbolizând nemurirea. Un cuplu ajuns la această aniversare este cu adevărat nemuritor – Dacă partenerii ajung să sărbătorească 80 de ani de căsătorie, se poate spune că iubirea dintre cei doi este nemuritoare.

Cadouri potrivite la nunta de stejar – Conform tradiției, rudele soților obișnuiau să facă un mobilier special din stejar pentru ei, pentru a le oferi cadou. Există de asemenea nenumărate cadouri pe care și le pot oferi partenerii, de la mobilier până la diferite obiecte pentru casă.

Unul din cele mai frumoase cadouri ce pot fi făcute la această vârstă este ca partenerii să planteze împreună un stejar care să dăinuiască în timp, simbolizând iubirea veșnică a celor doi chiar și după trecerea lor în neființă.

NUNTA DE GRANIT – Se sărbătorește la 90 de ani

După 90 de ani de căsătorie se sărbătorește nunta de granit. Acest material este foarte puternic și rezistă testului timpului, exact ca și căsnicia. Este un material ce simbolizează rezistența, duritatea, fiind astfel precum și relația dintre cei doi parteneri. Ca o alternativă, partenerii mai obișnuiesc să își ofere un cadou mult mai simbolic, și anume o sticlă de vin, deoarece și această băutură rezistă în timp, precum granitul.

Cadouri pentru nunta de granit – La nunta de granit se oferă cadouri ce conțin această rocă. Atât timp cât conțin granit, sunt potrivite drept cadou. De asemenea, se obișnuiește să se ofere drept cadou o bijuterie ce conține un mic diamant sau smarald.

NUNTA DE OS SAU DE DIAMANT DE 10 CARATE – SĂRBĂTORITĂ LA 100 DE ANI

Foarte puține persoane ajung să sărbătorească 100 de ani de la căsătorie. De fapt, cei ce o fac, ajung să fie cunoscuți în întreaga lume, precum soții Bhagwaan Singh și Dhan Kaur care în 2018 au sărbătorit 100 de ani de la căsătorie. Cei doi parteneri din India, EL de 120 ani şi ea de 122 de ani, sunt dovada vie că iubirea poate trece peste toate greutățile și atât timp cât partenerii sunt unul alături de celălalt, iubirea dintre cei doi poate dăinui chiar și timp de un secol. Este ultima aniversare de nuntă.

În Bathinda , satul Hararangpura, din India acest cuplu și-a sărbătorit cea de-a 100-a aniversare. în anul 2018. La acea dată, mirele Bhagwaan Singh avea 120 de ani șisoţia sa Dhan Kaur, avea nici mai mult nici mai puţin de 122 de ani.

Cadou la nunta de os – La această nuntă se oferă drept cadou bijuterii nemuritoare și rezistente. De exemplu, o bijuterie cu diamant poate fi nemuritoare. Totodată, cadourile nostalgice sunt bine-venite. O poză de când cei doi erau tineri sau un album în care sunt prezentate toate evenimente, greutățile și fericirile peste care au trecut cei doi de-a lungul căsniciei sunt considerate cele mai potrivite cadouri.

Acestea sunt toate aniversările de nunți care au loc în fiecare an pe întreg mapamondul.  Sper ca acest articol să te fi ajutat să înțelegi atât simbolul acestor nunți cât și cadourile pe care le poți face la acestea. Indiferent că ești unul din parteneri sau pur și simplu vrei să aniversezi alături de ei o nuntă longevivă, este important să îi feliciți și să-i încurajezi. 

 

A consemnat Matei R. Mihai 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nunta de flori sau de pânză – Sărbătorirea a 4 ani de la nuntă

Pânza este una din cele mai importante materiale pe care le conține o corabie. După 4 ani de la nuntă, pânza simbolizează corabia, călătoriile îndelungate, ceea ce semnifică faptul că relația începe deja să se solidifice și își creează propriul drum. După 4 ani de la nuntă, un cuplu căsătorit ridică pânzele corabiei și se aventurează împreună în minunata lume a căsniciei.

Cadouri potrivite la nunta de flori– Șervețelele din pânză sau o floare artificială sunt cadoul perfect.  Dacă vrei să faci un cadou special, poți oferi o baie relaxantă partenerei, cu lumânări parfumate și petale de trandafiri în cadă.

Nunta de lemn – După 5 ani de nuntă

Lemnul este un material care devine rezistent în timp, însă să nu uităm că înainte ca un copac să devină lemn puternic, începe ca o plantă mică și firavă – exact ca și o căsnicie. În acest caz, lemnul simbolizează faptul că o relație nu mai este ca un copac abia plantat ci ca unul matur, făcut din lemn puternic.

Cu toate astea, nu totul este definitiv. Lemnul are un punct slab, și anume că poate arde foarte ușor. Lemnul este astfel simbolul perfect pentru sărbătorirea de 5 ani de la nuntă, deoarece arată că, deși relația este puternică, această încă trebuie îngrijită pentru „a nu arde”.

Cadouri potrivite la nunta de lemn: O piesă de mobilier este cadoul perfect pentru această aniversare. O poză cu rama din lemn sau chiar și o vacanță la munte, în pădure sau o plimbare într-un parc sau o pădure împădurite, toate sunt acceptate drept cadou la această nuntă, în funcție de posibilitățile financiare.

Nunta de zahăr sau fier – 6 ani de căsnicie

 

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *