La mulți ani, Leon Stoica ! ,, Paradoxul cel mai mare al vârstei, este că orice om își dorește să trăiască mult, dar nici unul nu vrea să îmbătrânească! ”

0

Azi, fostul comisar șef  al Poliției Reghin Leon Stoica, și actualul președinte al Asociației de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Reghin împlinește 70 de ani.  Site-ul viselenuautermenlimita.ro îi transmite, cu prilejul zilei de naștere, urări călduroase de sănătate liniște sufletească, bucurie și ,,La mulți ani!

Sărbătoritul s-a născut pe 2 mai 1949 pe Valea Mureșului, în satul Filea comuna Deda, unde a și absolvit clasele I-IV. Clasele V-VIII le-a urmat la Deda, apoi și-a continuat studiile la Școala de Poliție a Ministerului de Interne din București, pe care a absolvit-o cu brio în anul 1971. Corectitudinea, rigoarea, punctualitatea şi asumarea răspunderii, au fost principalele aspecte care l-au determinat să aleagă meseria de om al legii. Leon Stoica a absolvit și Facultatea de Drept din București, promoția 1973, un curs intensiv de limba franceză, și nu în ultimul rând un masterat în Administrație Publică la Târgu-Mureș.

A lucrat ca ofițer de poliție în Miercurea Ciuc, Sighișoara și Reghin unde locuiește din anul 1976. În cadrul Poliției Reghin a activat în perioada 1976-2004, iar după 33 de ani în slujba legii, s-a pensionat cu gradul de colonel și funcția de comisar șef, pentru prestația și eforturile depuse în realizarea misiunilor încredințate.

În anul 2011 a fost ales membru în Consiliul de Administrație a Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Reghin, iar din anul 2012 a fost ales președinte C.A.R.P. Reghin. Pe 25 martie 2019, la ultima Adunare Generală a Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor, a fost reales pe funcție, cu 143 de voturi din 146 valabil exprimate.

Leon Stoica este căsătorit din anul 1973 și anul acesta după o poveste de dragoste de 46 de ani aniversează ,,Nunta de Lavandă”. Din această căsnicie s-au născut doi copii:  Maria Ximena, căsătorită Moldovan, (avocat, cadru universitar la Universitatea ,,Petru Maior” din Târgu-Mureș care în 2017 și-a dat doctoratul în Științe Juridice la Universitatea Sapienza din Roma) și Paul Stoica consilier juridic.

Fiind întrebat cum se simte la aniversarea a 7 decenii de viață, sărbătoritul a declarat foarte jovial pentru viselenuautermenlimita.ro:  ,,Îi mulțumesc Divinității că mi-a dăruit prilejul să ajung la această vârstă respectabilă de senior al cetății, și îmi doresc în continuare multă sănătate, să pot să mai fiu util societății și celor care mă cunosc. Paradoxul cel mai mare al vârstei este, că orice om își dorește să trăiască mult, dar nici unul nu vrea să îmbătrânească. Eu accept că îmbătrânesc, și mă bucur că în tinereţe am avut timp să învăț ce înseamnă înţelepciunea, și că acum, la bătrâneţe a sosit timpul să o și aplic” a spus în încheiere, amuzat, sărbătoritul. (M.R.M.)

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *