S-au împlinit 30 de ani de la moartea doctorilor: GRIGORE PETRE ȘI LUCIA GEORGESCU!

0

În urmă cu 30 de ani, în ziua de 6 decembrie, dr. Grigore Petre şi soția lui dr. Lucia-Rozalia Georgescu, piereau într-un cumplit accident de maşină, în timp ce se îndreptau spre Cluj-Napoca. Vestea a şocat atunci tot Reghinul şi a căzut ca un trăznet peste lumea medicală din județ!

Era 6 decembrie 1986, o zi de sâmbătă doctorii Georgescu Petre și Lucia își luau rămas bun de la colegii din Spitalul Orășenesc pentru că aveau câteva zile de concediu. Au  pornit cu autoturismul proprietate personală din direcția Reghin spre Cluj-Napoca, drumul era acoperit cu un strat de polei, dr. Georgescu a pierdut controlul volanului și a intrat cu mașina sub roțile unui utilaj industrial de foraj care circula din sens opus. Au murit pe loc. În 9 decembrie au fost înmormântați împreună, de preoții ortodocși:Ilie Damian pr. protopop și Nicolae Dincă, în cimitirul Bisericii Ortodoxă Română ,,Sfânta Treime”, unde își dorm somnul de veci cei mai mari doctori ai Reghinului: dr. Alexandru Ceușianu, dr. Eugen și Maria Nicoară, dr. Boțeanu Alexandru, dr. Mircea Braic sau dr. Grecu”. Familia Georgescu locuia într-o locuință de servici, pe Strada Mihai Eminescu nr. 16, însă la trei decenii de la tragedie puțini reghineni își mai amintesc de acești oameni de mare caracter și înaltă ținută morală.
Dr. Georgescu Grigore-Petre era născut în 1930 în Craiova, avea 56 de ani, a fost directorul Spitalului Orășenesc Reghin (Spitalul Dr. Eugen Nicoară de azi) și în anii 60 a fost șeful Secției Pediatrie unde a adus pe lume mulți copii. (dacă luăm în considerare un articol din ziarul ,,Steaua Roșie” din urmă cu 52 de ani în care medicul declara că numai în anul 1963 la secția de maternitate s-au născut aproape 1.000 de copii). În perioada în care a fost șeful secției destinate ocrotirii mamei și copilului spitalul a obținut rezultate frumoase în lupta pentru lichidarea mortalității infantile având în vedere că atunci s-au introdus la secția obstetrică serviciul permanent de specialitate și asistență medicală la nașteri și a luat ființă secția de prematuri.

Dr. Georgescu Lucia-Rozalia, stomatolog renumit în cadrul Policlinicii de Stat, era născută în 1932 și avea 54 de ani. În ziua accidentului se îndreptau spre Cluj, pentru a-i cumpăra fiului lor un autoturism: Dacia…,însă nu au mai reușit să cumpere cadoul promis. Au murit împreună. În urma acestei tragedii fără margini doi copii au rămas orfani de părinți : Alina și Grigore (Grini) Georgescu. Nu cutezăm să întrebăm. Doamne de ce i-ai luat, însă îți mulțumim că i-ai dăruit Reghinului. 

Au dispărut dintre noi acum 30 de ani, doi medici valoroși care pentru mulți oameni au reprezentat o nouă șansă la viață și au lăsat în urmă sute de persoane pe care, le-a ajutat pe patul de spital și pe care i-au tratat în Policlinică cu multă abnegație. Zâmbetele lor ne vor însoți întotdeauna iar personalitatea lor va fi un reper de comportament în viitor…

Dumnezeu să îl ierte!

viselenuautermenlimita.ro 


Conținutul website-ului www.viselenuautermenlimita.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către ROBERT MATEI sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea materialelor noastre, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing pe adresa de e-mail: roberto_zizi@yahoo.com.


 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *