SAMI STEIGMANN CEL MAI IUBIT REGHINEAN DINTRE ROMÂNII PLECAŢI ÎN STRĂINĂTATE. Povestea lui a apărut în cartea „Invited to Life: Finding Hope after the Holocaust” !
Nu ştiu dacă domnul Sami Steigmann este cel mai iubit dintre pământeni dar cu siguranţă este cel mai iubit om dintre toţi reghinenii stabiliţi în străinătate. Acest OM senzaţional în vârstă de 83 de ani deţine recordul de cel mai tanăr copil supravieţuitor al Holocaustului dintre toţi evreii care au locuit în oraşul Reghin şi probabil şi din România. Sami s- născut la Cernăuţi şi a supravieţuit miraculos după ce a fost deportat de autoritățile române în Transnitria în zona Mogilev-Podolski în anul 1941 împreună cu familia sa la vârsta de 1 an şi 8 luni unde a fost salvat de o nemţoaică înainte de a muri de foame şi apoi a fost eliberat din lagăr de Armata Sovietică…
Azi, Sami trăiește pentru a-și spune povestea, şi nu este cunoscut doar în America ci şi pe plan internațional fiind invitat să vorbească în mai multe ţări începând din Israel, Marea Britanie şi Mexic, până în Canada, China (via Skype) sau Germania. A bifat până în prezent circa 1600 de conferinţe în școli, centre studenţeşti în sinagogi sau la sediile a diverse organizații şi are o mulţime de apariţii în mass-media, emisiuni de radio şi televiziune care au rolul de a împărtăși o perspectivă nouă asupra speranței, vieții și credinței.
Anul acesta reghineanul Sami Steigmann a fost inclus în cartea „Invited to Life: Finding Hope after the Holocaust” realizată de fotojurnalistul BA Van Sise în colaborare cu Dr. Mayim Bialik, Neil Gaiman şi Sabrina Orah Mark. O carte emoționantă și plină de bucurie a supraviețuirii și a rezistenței exprimată prin 90 de portrete alb-negru ale supraviețuitorilor Holocaustului și poveștile personale ale vieții lor postbelice. Primul tiraj s-a epuizat pe „Amazon.com” în câteva zile de la lansarea oficială a cărţii ceea ce spune multe despre valoarea acestui studiu.
La ultima noastră convorbire telefonică, domnul Sami Steigmann mi-a promis că anul acesta şi-a propus să ajungă şi la Reghin unde are multe locuri de vizitat şi unde şi-ar dori să susţină prima conferinţă motivaţională în oraşul care l-a „adoptat” imediat după terminarea celui de Al Doilea Război Mondial, în oraşul în care a învăţat limba română, unde şi-a făcut studiile şi în oraşul care i-a oferit primul loc de muncă înainte de a emigra în Israel împreună cu familia sa.
Te iubim, te apreciem şi te susţinem în tot ceea ce faci ca lumea să fie mai bună. Eşti un simbol şi un model de admiraţie umană şi după 62 de ani te aşteptăm acasă !
A consemnat Matei R. Mihai
https://www.facebook.com/Sami1939/videos/10215120375695548